
Servis Hrane i Pića, doc. dr Snježana Gagić
Knjiga Servis hrane i pića je namenjena svima koji su uključeni u F&B sektor. Prodata je u preko 2500 primeraka. Sadrži pravila u vezi sa izgledom i ponašanjem uslužnog osoblja, detaljno je objašnjen process usluživanja sa primerima konverzacije sa gostima (rezervacija, doček i smeštaj gostiju, primanje porudžbine, usluživanje, apserviranje, naplaćivanje usluga, ispraćaj gostiju). U njoj su objašnjeni načini i sistemi usluživanja, usluživanje hrane i pića – pravila i specifičnosti, usluživanje vina, princip i uparivanja hrane i vina, poznavanje i usluživanje piva, uparivanje piva i hrane, usluživanje cigara (vrste, karakter, brendovi i tehnika serviranja), atraktivna prezentaciji hrane, usluživanju izperspektive menadžera i dr.
Sadržaj knjige ‘Servis hrane i pića’:
– Uslužno osoblje
– Inventar u restoranskim objektima
– Jelovnik i meni
– Obroci u ugostiteljstvu
– Načini usluživanja
– Sistemi usluživnaja
– Tok uslužnog procesa
– Usluživanje jela po jelovniku
– Dostavljanje jela pred gostom
– Atraktivna prezentacija hrane
– Usluživanje pića
– Uparivanje hrane i vina
– Poznavanje i usluživanje piva
– Usluživanje ciraga i cigareta
– Usluživanje iz perspektive menadžera
– Sistemi ocene restorana u svetu
– Pravila lepog ponašanja u svetu
Cena: 1.800,00 dinara
PORUČI KNJIGU